torsdag 31 mars 2011

Uppskattat besök

Att så mycket envishet och vilja och bestämdhet kan rymmas i en liten trettonkiloskropp.

Dagen har varit intensiv.
Lilly har varit på jättedåligt humör.

Hon har ägnat sej åt lite porslinskrossning, jag har ägnat mej lite åt att torka fil, tallriksskärvor, kaffe, kaffekoppsskärvor och kaffe igen ifrån golvet.

Lilly skar sej lite i tån av kaffekoppsskärvorna, skrek efter plåster. Jag fixade plåster men det var tydligen inte på tån plåstret skulle sitta, så hon skrek tills plåstret var borta.

Men det är inte konstigt att hennes humör inte är på topp.
Hon har fortfarande högt infektionsvärde.
Men det har börjat vända neråt, i morse låg det på 160.

Hennes vita värden har också gått ned, men de är fortfarande högre än vad hon brukar ha, men doktorn tog bort cellgiftstabletterna i dag igen.

Vi hoppas att vi kan komma hem till helgen. Vi får ju god hjälp av hemsjukvården när det gäller antibiotikan.

Mitt i porslinskrossning och plåsterkravaller, fick vi besök av kulturskolans lärare.
Lilly fick inte vara med i dagrummet under deras uppträdande, på grund av infektionen.
Istället kom de in till oss i vårat lilla rum, fem vuxna och en synth, och sjöng, spelade och trollade för Lilly.

Och så trollade de fram en liten nalle som Lilly fick behålla.
Väldigt uppskattat!

5 kommentarer:

  1. Men stackars liten att bli så arg!!! När man blir så arg är det faktiskt väldigt skönt att krossa porslin... funkar allra bäst om någon annan måste plocka upp efteråt... att behöva plocka själv tar liksom udden av allt... hoppas värdena går ner nu så ni får komma hem i helgen. Men va sött att de kommer in till rummet och spexar då! och att hon fick en gosig nalle! Hoppas nallen gör underverk, att värdena sjunker och att humöret är på topp imorgon, eller iallafall bättre! Och att du får en bra dag också! Mmin dag förgyllde du med dagens första skratt... tack! Önskar jag kunde göra något sådant för dig! sov så gott i natt och stor kram till både dig och din lilla söta, om dock humörstinna flicka! =)

    SvaraRadera
  2. O va kul med lite kulbesök... vi har en clown som kommer på fredagarna med ngn clownkompis. Dom är så roliga, o jag älskar o spela apa med dem. En clown kom o fråga va det var för sjukdom hon fått då hon blev röd i ansiktet, pirr i magen, hjärtklappning o talprob när hon fick se en av våra snygga läkare:) Jag sa att det kanske var ngn kärsjukdom! O Lilly förstår jag är arg... det skulle jag med vara om jag var Lilly! Kram till er

    SvaraRadera
  3. Nina: ja, jobbigt att hon skall behöva bli så arg, men skönt att hon har lite temperament! Sant att det tar tjusningen från porslinskrossning om man själv måste torka och plocka.
    Jätteskoj att få lite besök av glada människor som vill förgylla barnens begränsade tillvaro!
    Du, Nina, får mej på bra humör och gör mej glad, både av dina blogginlägg och dina uppmuntrande kommentarer hos mej! Tack för det!
    Vi sjunger inte bara julsånger, men det har varit lite fokus på de ett tag. Annars har hon nog en fyraårings längsta reportoar.
    Kram!

    Jojjis: så roligt att ni har clowner så ofta! Men. Vi har världens bästa clownstäderska, och hon är här måndag till fredag! Hon är bäst, helt ovärdelig och helt klart oersättlig! Hon är inte bara rolig, noggrann och busig. Hon kan också krama en ledsen mamma. Kram!

    SvaraRadera
  4. Visst är det skönt att de har temperament men i måttlig mängd kanske är att föredra. Då är det skönt att ha clownstäderskan som kramar om lite när familjen är på avstånd. Förhoppningsvis genererar dessa kramar i lite mer tålamod när porslinet ryker all världens väg.
    Ni fick ju en alldeles egen spelning av kulturskolan, förstår att det var uppskattat.
    Håller tummarna så ni får komma hem i helgen.
    KRAM till er alla!

    PS, läste också Ninas blogg och jag kan bara hålla med om att man blir glad, det liksom smittar av sig. Härligt! Tack Nina.

    SvaraRadera
  5. mia: dina tummar funkade bra! hon är hemma!
    kram!

    SvaraRadera