måndag 27 juni 2011

glada familjen

å, så glada vi blev när vi fick lämna sjukhuset i dag.
inte för en stund.
utan för att få åka hem.

lillys crp hade nästan halverats idag, ett gott tecken på att hon får rätt antibiotika.
hennes vita värden fortsätter också ner. så nu får hon inte sina cytostatikatabletter.
uppehåll igen.

hemsjukvården har tagit över, och vårt vardagsrumsbord är än en gång belamrat med mediciner och diverse sjukvårdstillbehör.

"ja vill fölla mä", sa lilly när jag talade om för henne att vi skulle få åka hem.

det sa jag att hon skulle.

hon blev jätteglad.
det blev vi allihop.

4 kommentarer:

  1. Vad skönt att få åka hem igen och hoppas att ni får vara det ett tag nu. Även om bordet är fullt av medicin så måste det vara skönare att få vara hemma.
    Hur gick det för Leif? Leonard var jättedålig förra sommaren med hög feber och ont i benen kunde knappt gå och blev inlagd några dagar. De hittade inget och konstaterade att de var en virusinfektion.

    De få dagar vi var fram och tillbaka på sjuhuset var verkligen jobbiga. Jag tycker så synd om er som har haft det så kämpigt så länge och att det kommer att vara så några månader till.

    Solen och värmen är tillbaka(i stockholm ialla fall) hoppas ni får njuta lite av det.

    Mia

    SvaraRadera
  2. hej mia: ja, så skönt med sol och värme!
    och mycket bättre att vara hemma, än på sjukhus. även om vardagsrummet blir belamrat.
    leif mår lite bättre. han har ingen feber, och han börjar få tillbaka lite styrka i händerna. för ett par dagar sedan kunde han inte ens få upp mjölkpaketet. han har fortfarande värk i ben och armar, men inte alls lika mycket som för några dagar sedan. han är stel i benen. jag hoppas verkligen att det är på tillbakagång, och att det är en virusinfektion som är orsaken.
    hur gick det för leonard? försvann besvären efter dagarna på sjukhuset?
    man blir så orolig när man inte hittar orsaken.
    jag hoppas ni alla får må bra i sommar!
    varm kram!

    SvaraRadera
  3. Åh så underbart! Vilken tur att du kunde säga att hon fick följa med. Duktiga Lilly! I samma situation hade Thea sagt "bott" som hon säger till hem. Inte så likt, tur hon tecknar det också =) Men hon är bra på annat =)
    Så fantastiskt det verkar vara med hemsjukvård. Vi har å andra sidan nära till sjukhuset här i Malmö (ett par km bara) där vi är vid infektion men det blir ju 10 nätter på sjukhus när hon ska ha intravenös antibiotika...också dit kl 16 också.
    De hade ett projekt med två sköterskor från Lund som körde runt men det var bara på dagtid så det blev ju för att ge cytostatika, ta prover mm. De har varit här några gånger och det är ju jättebra att slippa åka till sjukhuset vid låga värden osv men det är ju egentligen antibiotikan som är det dryga.
    Kramar

    SvaraRadera
  4. Malin: Det fungerar väldigt bra med hemsjukvården. Det är så skönt att slippa den där långa sjukhusvistelsen. Men sköterskorna som kommer hit har lite skiftande vana när det gäller barn, cytostatikabehandling, cvk, provtagning och hygien (faktiskt). Mycket får man säja till om, tillrättavisa, och en del får man se förbi.
    Men de tycker att det är roligt att komma till Lilly, hjälper jättegärna till!
    Kram!

    SvaraRadera