lördag 25 juni 2011

Då var det dags igen

Lilly har varit lite hostig ett par dagar.
Hostan blev lite hårdare och skrälligare under dagen.
Hon fick lite feber.
Och sedan mer.

Vi ringde sjukhuset, och blev uppmanade att åka in.
Nu är nya prover tagna.
Blododling och odling på knappen på magen.
De väntar inte på provsvaren, utan påbörjar behandling med intravenös antibiotika med en gång.

Lilly pekar på benen och säjer att hon har ont.
Hon är lite röd i halsen.
Blek och lite avslagen.

Leif mår lite lite bättre, men är långt ifrån återställd.

Vi hade väl hoppats på lite mer små grodor och blomsterkransar och lite mindre feber och sjukstuga den här midsommaren.

2 kommentarer:

  1. Nämen åh så typiskt =(
    Skönt att det var sista högdosen. Fast Thea har ju visserligen behövt vara inlagd med antibiotika flera gånger sen den sista kom jag på...men man behöver iallafall inte sätta klockan att det kommer efter varje behandling, har ju absolut inte varit var 5:e vecka. Hoppas hon piggnar till snabbt.
    Har för mig du skrev om dagis som ett svar på en kommentar som jag inte hittar nu. Vi hade sista högdosen i augusti och frågade läkaren ett par månader innan om hon trodde det skulle bli dags för dagis efter det. Theas resurs hade slutat så vi ville vara ute i god tid. Var nog mycket vad man hört om försäkningskassans regler också, att de inte bryr sig om omständigheterna utan kan bara när som helst tycka att man inte har rätt till mer ersättning. Läkaren trodde visst att det var dags för dagis då så vi flaggade för att hon skulle komma tillbaka ca en månad efter sista högdosen. Men behandlingsperioden som följer är också rätt tuff. Thea var hängig, tappade sitt hår igen och det var inte mycket hon kunde vara på dagis. Hon uppskattade verkligen när hon kunde vara där men det blev en stress att behöva ta beslut om hon var tillräckligt pigg, tillräckligt bra värden i förhållande till om det gick förkyldning eller annat på dagis osv. Så hade hon en ny resurs också ju så man fick nästan lite dåligt samvete att hon gick omkring sysslolös (vilket hon absolut inte gjorde egentligen). Så hade vi gjort om det så hade vi nog väntat. Men jag skriver "nog" för hon har ju haft kul och utvecklats när hon varit där. Men Lilly har ju sina syskon också så det blir ju lite fart och lek när de kommer hem. Julia leker mycket med Thea men är hos sin pappa varannan vecka plus att det inte blir samma sak med deras åldersskillnad. Min "familjeplanering" med tre barn på tre olika decennium har säkert sina fördelar på något sätt men att göra som ni är nog att föredra haha =) Nu har hon varit på dagis två månader i sträck iallafall vilket är helt underbart.
    Många kramar och hållna tummar från oss!

    SvaraRadera
  2. Ja, det är jättesvårt att ta något beslut om hur mycket lilly skall kunna vara på förskolan. Om hon är tillräckligt stark, hur mycket hon orkar. Men vi tror att hon behöver få vara bland andra barn också.
    Men jag har förstått när jag läser om Thea, att det kan fortsätta med infektioner och antibiotika länge till...
    Thea verkar vara en cool liten tjej. Verkar väldigt duktig och framåt.
    Jag blir så glad när jag läser om henne!
    Kram!

    SvaraRadera