torsdag 30 september 2010

bullmamma

det blev bullbak, permission och glada barn.
lilly och leif har åkt tillbaka till sjukhuset för kvällsdosen antibiotika, frank och ingrid sover sött.
bara jag, och doften av ett bullbak som dröjer sig kvar.

skrivsvårigheter

jag trodde att det skulle vara enkelt att skriva här, men det dröjer långt mellan gångerna...
i huvudet snurrar alla tankar, vårat ständiga kaos pågår hela tiden... men att formulera tankarna och allt som händer i bokstäver som skall bli ord som skall bli meningar med mening är nästan omöjligt.

lilly är inlagd på sjukhus igen, hon har fått en infektion runt knappen på magen, och får antibiotika intravenöst tre gånger per dygn. vi hoppas att vi kan få hjälp av hemsjukvården, så att vi slipper vara på sjukhuset. vi vill ju helst vara tillsammans allihopa!

annars har lilly klarat behandlingen bra senaste tiden. vi har sluppit ligga inne på sjukhus under nästan två månader! de vanliga sjukhusbesöken har vi ju såklart gjort, men att slippa sova på sjukhus är underbart! vi har varit inne med lilly minst en gång i veckan, den senaste tiden varje dag, för behandling med cytostatika.

lilly har nu så låga vita blodkroppar, så de är nästan obefintliga. det är de som skall "städa undan" bakterier och virus, men eftersom hon nästan inte har några nu, så infekterar hon sej själv.

om man tänker på hela situationen, börjar en stor klump växa inne i magen. jag vet att den klumpen kommer att finnas kvar där länge, men den känns inte så mycket om man försöker tänka på en sak i taget. att ha fullt upp med mediciner, tänka på provresultat på blodprover, tvätt, städa, inte sitta ner så mycket, det håller klumpen på avstånd.
ett tag.

därför skall jag försöka baka lite kanelbullar i dag.
till kanelbullens dag.
inte kunde vi ana att vi prickade så rätt när vi bestämde att våran frank skulle heta frank. han har nämligen namnsdag på kanelbullens dag, och ingen i hela världen älskar kanelbullar så mycket som frank!

och om vi har tur kommer leif och lilly hem på lite dag permission under eftermiddagen.

och solen skiner, och det är snart helg.